Palangos viešbučių ir restoranų asociacija | Kalėdinio deserto kelias. Palanga 2022
2022 m. gruodį Palangos restoranai ir kavinės kviečia skanauti Kalėdinio deserto iki tol, kol apsąls širdis, kviesti susitikti artimuosius ir bičiulius prie kavos ir deserto ir taip mėgautis Kalėdų laukimu ir be abejo skoniu ir kvapu!
Kaledinio, deserto, kelias, Palanga, 2022, Palangos, restoranai, kavines
946
page-template-default,page,page-id-946,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Kalėdinio deserto kelias. Palanga 2022

Apie Kalėdų skonį ir kvapą Palangoje,

apie susitikimus prie garuojančio gėrimo puodelio su pasiilgtu žmogumi ar bičiuliu

ir pokalbiu prie deserto kol širdis apsąls…

Apie dalijimąsi gėriu, šiluma, šviesa bei prisiminimais iš vaikystės…

2022 m. gruodį Palangos restoranai ir kavinės kviečia skanauti Kalėdinio deserto iki tol, kol apsąls širdis, kviesti susitikti artimuosius ir bičiulius prie kavos ir deserto ir taip mėgautis Kalėdų laukimu ir be abejo skoniu ir kvapu! Ragaukite, parsineškite namo ant švenčių stalo, dalinkitės, dovanokite.

„KALĖDINIO DESERTO KELIO“ DALYVIAI

MeatUp Grilio Namas: gruodžio mėnesį kviečiame skanauti šventinius desertus – visame pasaulyje populiarų brandintą pyragą su džiovintais vaisiais bei tradicinį lietuvišką Kalėdinį aguonų pyragą. Siūlome ne tik paskanauti vietoje, bet ir įsigyti išsinešimui – Jūsų šventiniam stalui ar dovanai.
AMSTERDAM PLAZA: Kalėdinis keptų obuolių, meduolių-cinamono desertas bei karštas gėrimas.
GABIJA, restoranas MEAT STEAK HOUSE Palanga: Varškės tinginio desertas. Tinginys patiekiamas su marakujos tyre, uogomis bei morengo traškuma.
CACA: datulių karamelinis pudingas (atidarymas nuo 12.20 d.).
GRÁS: Tikriausiai nei vienas neįsivaizduojame Kūčių bei Šv. Kalėdų be kūčiukų. Tai patiekalas, kuris daugelį metų drąsiai keliauja iš kartos į kartą savyje talpindamas nepamirštamą istoriją ir šventines akimirkas praleistas su šeima.

Restoranas „Grás“ pristato Kalėdinį desertą „Pusnis“, kuriame kūčiukai susipina su kvapniais kepintais riešutais, aguonomis, puriu varškės bei kokosų kremu ir pasidabina švelnia rūgštele, kurią suteikia spanguolės.

GRADIALI, restoranas PINETAnetradicinis restorano „Pineta“ desertas su baltojo šokolado putėsiais, gardintas vyne virtomis vyšniomis su cinamonu, kurio skonį leidžia pajausti traškūs karamelizuoti riešutai bei gomurį kutenančio juodojo šokolado bei džiovinto apelsino duetas.
ONORĖ: Mums gruodis – apie dalijimąsi! Visu geru su tais, kam dienos ne tokios šviesios, bei pačiais artimiausiais, kai susėdęs šiltai po vakarienės sukabini tą vieną įspūdingą desertą ir traškant riešutams, ant liežuvio galiuko tirpstant naminei karamelei, vasarą primenančiam naminiam uogų džemui ištirpsti žiemiškoje akimirkoje. Pasidalink Onorė firminiu vazonėliu su mielu širdžiai kompanijonu, o gal net laimėk lažybas kai spėliosite „o iš ko gi ta žemė?!“
VANAGUPĖ: Kalėdinės spurgytės su pušų pumpurais bei lazdyno riešutų ledais. Gėrimas: Kalėdinė latė su moliūgų sirupu ir žiupsneliu cinamono.
VANDENIS: Kaip ir pridera žiemai „Vandenis“ savo svečiams paruošė meduolinį, Kalėdomis, šiluma bei jaukumu dvelkiantį, karštą slyvų pyragą. O po ilgų pasivaikščiojimų po šventinę Palangą, jis puikiai derės su „Vandenio“ siūlomu karštu žiemos gėrimu.

Kad šio pyrago suteiktą jaukumą ir šilumą būtų galima parsinešti ir į savus namus, paruošėme svečiams kalėdinių imbierinių namelių puošmenas, kurias galima įsigyti išsinešimui.

O jei puošmenų ir taip apstu namuose, pasiūlysime meilės kupinų  imbierinių sausainių bei kūčiukų, jaukiam vakarui prie židinio su karštos arbatos puodeliu.Viskas pagaminta “Vandenyje” su meile.

VILA KOMODA: Romo ir žąsies kepenėlių ledai, geltonųjų razinų ir žasies kepenėlių musas, traškio prancūziško morengo plokštelės.
ŽUVĖDRA: Špinatų biskvito tortas su raffaello kremu, restorano „Žuvėdra“ hitas, pasiilgusiems vasaros splavų.
SENOJI HANSA: Desertui Jūs skanausite medutį ar krembriulė?

— Žinoma, medutį — Jums atsakys kiekvienas lietuvis. Tai receptas, menantis mūsų protėvius ir mus pačius nuo vaikystės. Kiekvienas atsimename, kai šventinis laikotarpis šiltuose namuose kvepėjo mamų ar močiučių kepamais lakštais, apelsino žievele ir, galiausiai, tirpstančio skonio MEDUČIU, kuriuo gardžiuodavomės užsigerdami šilta arbata. Tad kviečame nusikelti į vaikystę

1925: Panna cotta su pikantiškom slyvom.